Családosok, figyelem! Újabb adókedvezmények jönnek

Pénzcentrum2013. szeptember 20. 16:31

2014. január 1 jétől kiszélesedik a gyermekek után járó családi kedvezmény igénybevételének lehetősége - derül ki az Emberi Erőforrások Miniszériumának közleményéből.

A januártól életbe lépő új járulékkedvezménynek ezúttal azok a szülők örülhetnek, akik a családi kedvezményt teljes összegben eddig nem tudták igénybe venni. Ugyanis azt családi járulékkedvezmény formájában az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékukból is érvényesíthetik majd.

A családi kedvezmény által elérhető maximális adómegtakarítás így a bruttó bér 16 százalékáról annak 33 százalékára (16% szja + 7% egészségbiztosítási + 10% nyugdíjbiztosítási járulék) növekszik. A kedvezmény kiterjesztése várhatóan 260-270 ezer háztartást, alapvetően a három vagy több gyermeket nevelő családokat, illetve a két gyermeket nevelő egykeresetű családokat érinti majd.

A családi járulékkedvezmény folyósításában a munkáltatók közreműködnek majd, így az érintett szülők már 2014 februárjában - a 2014. januári bér kifizetésekor - érezni fogják az intézkedés pozitív hatását.

 

Címkék:
adozas, családi adókedvezmény,