Kiderült: ennyivel nő a tanárok fizetése

Pénzcentrum2013. július 10. 11:21

Fontos információkat mondott el a pedagógusok béremeléséről szerdai sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A miniszter elmondta: a kormány számításai szerint 150 ezer pedagógusnál pozitív változás jön a bérezésben a 2013/14-es tanévtől. 34 százalékos bérnövekedést prognosztizálnak a pedagógusoknál, akik a fizetésemelést az októberben érkező fizetésükkel kapják majd meg. 2017-ig minden év szeptemberében várható béremelés. A tárcavezető elmondta azt is, hogy a teljes pedagógus-életpályamodell tervezett béremelésének 50 százaléka helyett 60 százalékkal emelik meg az illetményeket már szeptembertől.


A jelenlegi 160 ezer forint helyett 2017-re 260 ezer forint fölött lesz egy főiskolai végzettséggel rendelkező, 12 éve tanító egri pedagógus havi bruttó fizetése - mondta el a miniszter, aki hozzátette, hogy városonként különbözhetnek ezek a számok.

1450 pedagógus ugyanakkor olyan "kiugró" fizetéssel rendelkezik, hogy ők biztosan nem számíthatnak fizetésemelésre (például túlórapénzük, jutalmuk miatt).

Címkék:
karrier,