NAV: rá kell szállni az emberekre, mert ezt igénylik

Pénzcentrum2013. június 13. 12:48

Rengeteget írtunk már az internetes kereskedőket értő üldőzésről. A NAV közleményéből most az derül ki, hogy erre bizony ígény van.

Legalábbis ezt állítja a NAV. "A tisztességesen adózó webkereskedők részéről jogos igényként, az adóhatóság részéről - a negatív tapasztalatok miatt - szükséges feladatként merül fel az e-kereskedelem fokozott ellenőrzése. Az internet világában sok vállalkozás úgy véli, kibújhat a közteherviselés alól, ha adóköteles tevékenységét a világhálón keresztül bonyolítja. Ezzel pedig nemcsak a büdzsének, de a jogkövető kereskedőknek is kárt okoznak.

Az e-kereskedelem az adóellenőrzések alkalmával tapasztalt visszaélések nagy száma miatt áll az adórevizorok figyelmének középpontjában. Ugyanakkor a piac tisztességesen adózó szereplőiben is megfogalmazódott egy jogos igény arra, hogy a hatóság szűrje ki a nyugta, számla nélkül árusító, alkalmazottaikat feketén foglalkoztató vállalkozásokat. Ez utóbbiak ugyanis bevételeiket eltitkolva kivonják magukat a közterhek alól, és az így szerzett jogtalan adóelőnnyel versenyhátrányba sodorják a jogkövető kereskedőket."
Olvasd el a témában korábbi cikkeinket, érdemes:

Így bukhatsz Te is százezreket: ő az adóhatóság 86 éves áldozata
Akcióban az adóellenőrök: bírság bírság hátán

Címkék:
NAV, internetes értékesítés,