Egyelőre nem emeli a tranzakciós illetéket a kormány

Pénzcentrum2013. május 10. 11:24

Egyenlegjavító intézkedéseket jelentett be pénteken Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A kormány egyelőre nem döntött a pénzügyi tranzakciós illeték megemeléséről.

Első lépésként 92,9 milliárd forint értékben zárolást hajtanak végre az idei költségvetés egyes fejezeteinél.

Második lépésként -amennyiben ezek a lépések nem volnának elegendőek- az egyszeri beruházások finanszírozását a kormány felfüggeszti 2013-ban és 2014-ben is. Ilyen például a stadionépítés, a Kossuth tér átépítése.

Harmadik lépésként (ha az első kettő sem lenne elégséges) kész a kormány arra, hogy további egyensúlyjavító lépéseket tegyen. Olyan lépéseket is el tudnak képzelni, mint a pénzügyi tranzakciós illeték, az energiaadó vagy a bankadó emelése - mondta.

Mindez azt jelenti, hogy a kormány egyelőre nem döntött a pénzügyi tranzakciós illeték megemeléséről, megvárja, hogy a Bizottság hogyan ítéli meg az első két lépést.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethető és egyben az Európai Unió számára is elfogadható lépések kidolgozására kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert annak érdekében, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI kérdésére.

Címkék:
adó, megszorítás,