Közszolgálati jogviszonyban is kérhető a lakhatási támogatás

Népszava2013. április 22. 09:32

A jövőben nem csak a munkaviszonyban állók és a közalkalmazottak, hanem a kormányzati szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban dolgozók is igényelhetik a lakhatási támogatást - írja a Népszava.

A jogosultaknak kéthavi ilyen támogatás is megelőlegezhető lesz - tartalmazza a kormány honlapján megjelent rendelettervezet.
A lakhatási támogatás feltétele továbbra is az, hogy a munkavállaló legalább 6 hónapos, és legalább heti 20 órás munkaszerződéssel rendelkezzen, továbbá az állandó lakhelye és a munkahelye legalább 100 kilométerre legyen egymástól.

Ezek a kritériumok változatlanok maradnak, viszont a tömegközlekedéssel történő 6 órás oda- és visszautazási idő - mint utolsó feltétel - 5 órára csökken.

A lakhatási támogatást tavaly október 1-je óta lehet igényelni, bevezetésének célja az volt, hogy segítse a munkaerő mobilitásának növelését, a munkanélküliek elhelyezkedését, amennyiben csak a lakóhelyüktől távol nyílik számukra munkalehetőség. A támogatást igényelhetik pályakezdők és közfoglalkoztatottak is.

Címkék:
karrier, lakás,