Alig 15 éves a fosztogató győri fémtolvaj

Pénzcentrum2013. március 23. 11:03

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság azt a két helyi fiatalt, akit félszáznál több fémlopással gyanúsítanak a rendőrök - közölte pénteken a megyei főkapitányság.

Kálmán Gabriella közlése szerint épp egy pince ablakrácsát feszegette a 15 és a 20 éves fiú, amikor egy lakó jelzése alapján a rendőrök tetten érték, majd néhány utcával távolabb elfogták őket. Kihallgatásuk során mindketten részletes beismerő vallomást tettek; ekkor derült ki, hogy bűnlajstromukon 57 lopás szerepel.

Hozzátette: a fiúk a pincék mellett a lépcsőházakat is előszeretettel fosztogatták, ajtókról réz névtáblát éppúgy leszereltek, mint lépcsőkorlátot. Korábbi zsákmányaik egy része fémfelvásárló telepekről elő is került. Előzetes letartóztatásuk mellett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást velük szemben a Győri Rendőrkapitányság.

Súlyos büntetésre számíthatnak a fémtolvajok is

Szigorítaná a Fidesz a büntető törvénykönyvet (Btk.) annak érdekében, hogy a jövőben súlyosabban lehessen büntetni az emberek széles körét sújtó katasztrófahelyzet vagy természeti csapás helyszínén elkövetett lopásokat - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

KATTINTS! "Lecsaptak a hókatasztrófa vámszedői"

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A javaslatot Kocsis Máté azzal indokolta, hogy az ország északkeleti részén, ahol a múlt hétvége rendkívüli időjárása komoly áramellátási gondokat okozott, kábeltolvajok nehezítették az áramszolgáltatás helyreállítását. Az indítvány nyomán a jövőben az eddigi kettő helyett alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel lehetne büntetni az ilyen lopások elkövetőit.

 

Címkék: