Két év alatt három magyar családot sikerült hazacsábítani

Pénzcentrum2013. március 21. 13:03

Karrier Pontot indít útjára a Gyere Haza Alapítvány, amelynek célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra - jelentette be Csontos Sandra, az alapítvány szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormányzati támogatással működő alapítvány honlapján keresztül és online eddig is adott tanácsot a hazatérést tervezőknek, az alapítvány budapesti központjában pedig már megkezdte működését a Karrier Pont, ahol bejelentkezés után személyes tanácsadásra is van lehetőség.

Tapasztalt tanácsadók és önkéntesek a magyar munkaerő-piacról adnak információt, segítenek az álláskeresési technikák elsajátításában, munkajogi kérdésekben, tájékoztatnak a lakhatásról, a szociális juttatásokról, valamint az egyéni vállalkozás indításának feltételeiről - emelte ki Csontos Sandra.

Hangsúlyozta: nemcsak az a céljuk, hogy fiatalokat, hanem hogy magyar családokat is segítsenek a hazatérésben, és már három olyan család van, aki a Gyere Haza Alapítványnak köszönhetően tért vissza Magyarországra.

Az alapítvány honlapja 2011-ben indult, mostanra mintegy 100 ezren keresték fel az oldalt, a látogatók egyharmada külföldről, elsősorban Angliából, Írországból, Németországból és Ausztriából.

Címkék:
karrier, család, gyere haza fiatal,