BKV: havi 12 ezres béremelés, 5 ezres étkezési jegy minden dolgozónak

Népszava2013. március 13. 09:33

Egyelőre kivárnak a BKV szakszervezetei és a cégvezetés tegnapi béremelési ajánlatát értékelik - írja a Népszava.

Az érdekvédők célja a bérek reálértékének megőrzése, ám az átlagosan három százalékos javaslat ezt nem teszi lehetővé. A ma folytatódó egyeztetésen a differenciált emelés lehetőségét tekintik át. A szakszervezetek mindegyike fenntartja ugyanakkor a munkabeszüntetés lehetőségét: ha lesz sztrájk, akkor leginkább a buszok állhatnak majd le.

A cégvezetés átlagosan 3 százalékos bérfejlesztést ajánl mintegy 12 ezer munkavállalójának. Ez azt jelenti, hogy a vállalat Bolla Tibor vezérigazgató tájékoztatása szerint bruttó 1,65 milliárd forintot tud emelésre fordítani.

Ez bruttó 12 ezer forint bérnövekedést jelente fejenként és egységesen jauárig visszamenőleg a cég munkavállalóinak, akik egyébként az idén életbe lépett új kollektív szerződéssel ennél jóval többet veszítettek. Az emeléshez hozzájön még a menedzsment ajánlata szerint havi 5000 forint értékű étkezési jegy - ez természetesen nettó, de a cégnek járulékokkal együtt ez így is további egymilliárd forint kiadást jelent. Bár ez nem minden dolgozót érint, ezeken az összegeken felül az ajánlati csomag része a mintegy 200 millió forint összértékű, a 2012-es évre szóló törzsgárda-jutalom kifizetése.

Címkék:
karrier, bkk, bkv,