Már a rendőrök is elhagyják az országot

Népszava2013. február 26. 10:30

Egyre több rendőr hagyja el a pályát és többen az országot is, hogy megélhetésüket biztosítsák - számol be a Népszava. A lap szerint az állományban lévők közül van, akinek a fizetése kevesebb, mint a szakmunkás minimálbér.

Az alacsony bér oka, hogy a megyei főkapitányságoknak kellene kiegészíteni a pályakezdők bérét, de ezt a legtöbb nem tudja megtenni. A Dél-Dunántúlon a rendőrök fizetése sok helyen nem éri el a minimumot - mondta Orgovány Zoltán, a Független Rendőr-szakszervezet (FRSZ) régióelnöke. Nem kívánt pontos részleteket elárulni a megyei főkapitányokkal folytatott egyeztetéseiről, de közölte, megyénként 70-150 rendőr érintett ebben.

A régióban az utóbbi időben száznál több rendőr hagyta el a pályát, elsősorban anyagi gondok miatt. Súlyos gondot jelent a rendőrök röghöz kötése hisz, hiszen a tanulmányaiknak megfelelő időt kell szolgálniuk a kijelölt helyen. Az alacsony fizetésből több rendőr még haza sem tud utazni vagy rendes albérletet fizetni, hiszen sokszor Szabolcsból járnak a Dunántúlra dolgozni - írja a lap.

Címkék:
röghöz kötés,