Magyar nyugdíjasokat vertek át az alrendőrök

MTI2013. február 20. 08:32

Magukat rendőrnek kiadó, a sértetteknek több millió forint kárt okozó férfiakat fogott el a rendőrség a fővárosban. Az egyik álrendőr tizennégyrendbeli bűncselekmény elkövetését ismerte el. Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője keddi sajtótájékoztatóján a bűncselekmény-sorozat felderítéséről számolt be.

Tájékoztatása szerint a XI. kerületi rendőrkapitányság nyomozói elfogtak két férfit, akik 2011 áprilisa óta régi rendőregyenruhát vagy hamis rendőrigazolványt használva loptak meg időseket a városrészben. Otthonukban keresték fel a sértetteket, és azt mondták nekik, egy bűnbanda garázdálkodik a környéken, és tudomásuk szerint őket szemelték ki áldozatul. Arra kérték a lakókat, mutassák be értékeiket, hogy azokat lefényképezhessék, és így az esetleges rablás után könnyen azonosíthassák.

A szóvivő kiemelte: január végén sikerült elfogni a gyanúsítottakat, akik azóta előzetes letartóztatásban vannak. Az eljárás során megállapították, hogy a bűncselekmények elkövetésében egy fiatalkorú is részt vett, ő jelenleg házi őrizetben van. A XI. kerületi rendőrkapitányság a 42, illetve 43 éves férfi ellen jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség által ismert öt esetben összesen több mint ötmillió forinttal károsították meg a sértetteket.

 

Címkék: