Vídeó: így kell ellopni egy ATM-et

Pénzcentrum2012. december 21. 19:01

Lopott BMW-vel szakítottak ki bűnözők egy pénzautomatát Nagyvázsonyban - több millió forintot zsákmányoltak. A szeptemberi bűncselekményről videófelvétel is készült. A lopás mellett jelentős volt az anyagi kár is.

A megalapozott gyanú szerint 2012. szeptember 27-én ismeretlen elkövetők egy Kehidakustányból ellopott BMW-vel kiszakították a nagyvázsonyi pénzintézet bankjegykiadó automatáját, majd a több millió forintot rejtő pénzkazettával elmenekültek. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói több hónapos összehangolt munkájának köszönhetően a BMW-t lefoglalták, és elfogták azt a négy férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.


A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetők egy nappal korábban a kehidakustányi fürdő öltözőszekrényét felfeszítve jutottak a gépkocsi kulcsához. A nagy értékű német rendszámú BMW-vel másnap hajnalban Nagyvázsonyba utaztak, ahol az autóra erősített gurtni segítségével kirántották a bankautomatát, amelyet az utcán szétfeszítettek, majd a több millió forintot tartalmazó kazettával elhajtottak.

Az elkövetéskor használt símaszkokat, kesztyűket és a felfeszített pénzkazettát a nádasdladányi erdő közelében rejtették el. A BMW-t a Fejér megyei rendőrök találták meg a közelben. A pénzintézet biztonsági kamerái rögzítették a bűncselekmény elkövetését, ekkor derült ki, hogy az automatát a lopott BMW-vel vitték el. A Veszprém megyei, a Fejér megyei és a Zala megyei rendőrök közös munkájának köszönhetően alig két hónap alatt kézre kerültek a feltételezett elkövetők, akik előzetes letartóztatásban várják az eljárás befejezését. Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

Címkék:
veszprém megyei rendőr-főkapitányság,