500 alkalmazottat bocsát el a Magyar Telekom

Pénzcentrum2012. október 1. 10:32

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2013. évi létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről. A megállapodás értelmében a társaság 2013-ban 500 munkavállaló elbocsátását tervezi, áll a társaság BÉT közleményében.

A többség várhatóan 2012 végével távozik a társaságtól. A fenti szám nem tartalmazza többek között a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony megszüntetéseket. A további költséghatékonyság elérése érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, melyek 2013. január 1-én lépnek életbe.

A béren kívüli juttatások rendszerének egy eleme változik, a halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő biztosítás munkáltatói hozzájárulásának mértéke 25%-kal csökken. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 6 milliárd forintot tesz ki, melynek döntő hányada 2012. negyedik negyedévben kerül könyvelésre.

Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2013. áprilistól 4%-os bérfejlesztésben részesülnek annak érdekében, hogy megőrizzük azon munkatársak bérének reálértékét, akik a továbbra is társaságnál maradnak.

Címkék: