Megkapják elmaradt bérüket a Malév egykori dolgozói

Pénzcentrum2012. május 22. 16:32

A Malév Zrt. üzemelésének leállása utáni időszakban a légitársaság felszámolását jogszabály alapján kijelölt felszámoló irányítja, kiemelt feladataként kezelve az alkalmazottak járandóságainak kifizetését - közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium annak kapcsán, hogy a légitársaság egykor dolgozói tüntettek elmaradt járandóságuk kifizetéséért.

A közlemény szerint a dolgozók a bérüket és az állásidőre járó juttatásaikat 2012. január és február hónapokra a Malév Zrt. forrásából rendben megkapták. A 2012. márciusi béreket a Bérgarancia Alapból terhére április végén fizették ki. Az áprilisi követeléseket ugyanebből a forrásból 2012. május 22-én teljesítik.

A minisztérium szerint a munkaügyi központ fokozott figyelemmel kíséri a Malév megszűnése miatt elbocsátott munkavállalók ügyeit. Kihelyezett szolgáltatásokkal, információs napokkal, állásbörzékkel segíti a légitársaság korábbi dolgozóinak mielőbbi elhelyezkedését.

Ma több száz volt Malév-dolgozó tiltakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)székháza előtt, ahol tizenkét pontból álló petíciót nyújtottak át a minisztérium képviselőjének. Az érdekképviseletek követelték egyebek mellett járandóságaik azonnali kifizetését, és azt, hogy a magyar kormány vállaljon felelősséget a több mint kétezer család ellehetetlenítéséért.

 

Címkék: