Feketézésre kényszeríti az állam az online pókerszervezőket

Népszava2012. január 19. 10:27

Egyelőre se híre, se hamva a távszerencsejátékról szóló jogszabály végrehajtási utasításának, márpedig e nélkül az online pókerszervezők nem tudják befizetni a közterheket - írja a Népszava.

Póker, lóverseny. Egyebek mellett ezekre vonatkozik a 2012. január 1-jétől hatályba lépett távszerencsejáték törvény, amely az interneten szervezett fogadásokra, illetve játékokra érvényes.

A tavaly év végi törvénykezési rohamban a távszerencsejáték törvénymegszavazását követően azonban lemaradt a végrehajtási rendelet megalkotása. Ez azért jelent gondot, mert azok a weboldalak, amelyek szeretnének megfelelni a törvényi előírásoknak, egyelőre nem tudják hogyan tegyék.

Így két választása lehet egy online pókerteremnek: felfüggeszti a működését, amíg nem jelenik meg a végrehajtási rendelet, vagy jogsértően folytatja a szolgáltatást. A többség pedig kényszerűségből a jogsértő megoldást választja, hiszen, ha nem így tenne, piaci öngyilkosságot követne el.

Hatalmas probléma tehát a végrehajtási utasítás elmismásolása - főként, hogy becslések szerint Magyarországon a távszerencsejáték póker üzletága évi 6-10 milliárd forintos forgalmat generál és a játékosok száma elérheti a 200 ezret.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: