Őket irigyli fél Magyarország

Pénzcentrum2012. január 12. 14:41

Négyből egy irodai dolgozó krónikus unalomban szenved - derül ki egy friss brit kutatásból. Az unatkozás viszont akár egészségügyi problémákhoz is vezethet.

Minden negyedik irodai dolgozó krónikus unatkozástól "szenved" - derül ki abból a tanulmányból, amit ma mutatnak be a Brit Pszichológiai Társaság éves konferenciáján. A pszichológusok szerint az irodai unatkozás azért jelent veszélyt, mert egyenesen következik belőle, hogy a dolgozók többet nassolnak, több csokoládét, édességet esznek, és több kávét is fogyasztanak. Ráadásul az unatkozó dolgozóknál sokkal gyakoribb, hogy munka után alkoholtartalmú italokat fogyasztanak.

Sandi Mann pszichológus, a tanulmány egyik készítője azt állítja: az unatkozás hozzájárul a koncentrációvesztéshez, ebből pedig egyenesen következik, hogy az unatkozó dolgozó többet is hibázik. A felmérésben több mint 100 irodában dolgozót kérdeztek munkahelyi szokásaikról, 50 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy az unalom arra ösztönzi őket, hogy új munkahely után nézzenek.

Címkék: