Ravasz trükkel csalt ki milliókat a banktól

Pénzcentrum2011. november 24. 17:57

Kihasználva az egyik hazai pénzintézet adminisztratív ügymenetében tátongó kiskapukat, több millió forintot szerzett csalással egy középkorú férfi a fővárosban. A csaló egy jól kitalált történettel érkezett a bankfiókba és a pénzügyi manőver során az álcáról sem feledkezett meg, hogy meséje még hihetőbb legyen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen - olvasható a rendőrség internetes felületén.

 


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető 2011. augusztus 16-án egy cég vezetője nevében, az egyik pénzintézetnél vezetett bankszámla hozzáférési kódját megváltoztatta, majd a mobilbank szolgáltatás telefonszámát a saját telefonszámára módosíttatta. Ezt követően az ismeretlen férfi szintén a sértett nevében bankszámlát nyitott egy másik pénzintézetnél, ahova több millió forint készpénzt utalt át az említett számláról.

Nagy kérdés azonban, meddig örülhet a trükkös csaló a frissen szerzett millióknak. A bank biztonsági kamerája ugyanis felvételt készített az illetőről. Éppen ezért a rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, hívja a 443-5000/31-766 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható "Telefontanú" zöld számán (06-80-555-111).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: