Szexuális figyelem a magyar munkahelyeken

Pénzcentrum2011. november 18. 09:32

Egy magyarországi felmérés szerint nagyobb jelentőséget tulajdonítanak munkájuknak azok, akik párkapcsolatban élnek, mint az egyedülálló dolgozók - írja a Napi Gazdaság.

A felmérés többek közt azt járta körbe, hogy milyen tényezők rontják hazánkban a munkahelyi közérzetet, és mik azok, amik gyengítik a dolgozók elkötelezettségét, mik azok, amik akadályozzák a magas teljesítményt.

A nemek közti összehasonlítás alapján a férfiak eredményei jobbak, ők kisebb érzelmi igénybevételről nyilatkoztak, és nagyobb elkötelezettséget, fejlődési lehetőséget mutattak. A nőket ráadásul jobban érintik a stressz és a "kiégés" tünetei is. A korcsoportok közül a 30 év alattiak és a 30-39 év közöttiek mutatták a legkevésbé kívánatos eredményt. Ők kevésbé látják tisztán munkahelyi céljaikat, kevésbé érzik a fejlődés lehetőségét. A stressz jelei ugyanakkor leginkább a 40-49 évesek esetében bukkannak fel.

A munkaszociológiával foglalkozó Körvonal Alapítvány felmérésének eredményekből kiderül, hogy a válaszadók csaknem ötödét érte az elmúlt egy évben megfélemlítés munkahelyén, 9 százalékuk pedig nem kívánt szexuális figyelemnek volt kitéve.

Címkék: