1500 embert bocsátanak el a magyar nagyvárosban

Pénzcentrum2011. október 12. 17:09

Befejezi a termelést és elbocsátja dolgozóit az Elcoteq Pécsen.

A múlt héten csődöt jelentő luxemburgi központú multinacionális cég 1.515 alkalmazott csoportos létszámleépítését jelentett be, gyakorlatilag ennyi az Elcoteq összes pécsi munkavállalója - értesült a Bama.hu.

Novodárszky Béla, az Elcoteq Vasas Szakszervezet titkára még a luxemburgi csődbejelentés kapcsán azt nyilatkozta, hogy a korábbi létszámleépítés, a megrendelők távozása, a termelés folyamatos szűkülése, a fizetések, juttatások akadozása, végül pedig az elbocsátott dolgozók végkielégítésének ki nem fizetése egyöntetűen jelezte, a legrosszabbra is fel kell készülni.

A vállalat vezetése augusztus végén még határozottan cáfolta, hogy tömeges leépítést terveznének, alaptalannak nevezve az Elcoteq pécsi üzemének bezárásáról szóló híreket.

A sorsukért aggódó Elcoteq-dolgozók szerda délután három órától demonstrációt tartanak a pécsi Széchenyi téren. Megmozdulásukhoz csatlakozik több érdekképviseleti csoport is, amelyek tagjai a munkavállalók kiszolgáltatottságára akarják ráirányítani a figyelmet.

Címkék: