Tízezer diák maradhat tankönyv nélkül

Magyar Nemzet2011. augusztus 23. 08:32

Az elmúlt szűk két hétben egy érintett önkormányzat sem rendezte tartozását, ezért a tankönyvterjesztők megkezdték a bojkottot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint ha nem lesz megegyezés, tízezer diák maradhat könyv nélkül.

Szarvas-Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének (TVOT) elnöke a lapnak elmondta: az érintett önkormányzatok sem a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületét, sem a lap által megkérdezett terjesztőket nem keresték meg tavalyi tartozásuk rendezése miatt.

Az elnök szerint nem javítja az önkormányzatok fizetési hajlandóságát, hogy Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár a tankönyvpiaci érdekek áldozatainak nevezte a gyerekeket, holott nem a kiadók és a terjesztők tehetnek arról, hogy ilyen kényszerhelyzetbe kerültek az önkormányzatok miatt.

A TVOT elnöke beszámolt arról is, hogy augusztus 29-én tárgyalnak Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárral, és ha akár a tanévkezdés előtt egy nappal megegyezés születik, készek arra, hogy szeptember 1-re valamennyi könyvet kiszállítsák az iskolákba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: