Ezeken a napokon nem dolgozunk jövőre: itt a lista

Pénzcentrum/MTI2011. augusztus 14. 13:34

2012-ben öt pihenőnapot kaphatnak a munkavállalók a munkaszüneti napok körül, igaz, ezeket le kell dolgozni szombatonként.

A Matolcsy György által jegyzett, a 2012. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelettervezet a napokban vált ismertté.


A nemzetgazdasági miniszter azt javasolja, hogy jövőre öt pihenőnapot adjanak ki a munkaadók a munkavállalóknak a munkaszüneti napok körül. Ezek: március 16. péntek, április 30. hétfő, október 22. hétfő, november 2. péntek, december 24. hétfő. Az öt pihenőnapot szombatonként - március 24-én, május 5-én, október 27-én, november 10-én, december 15-én - kell majd ledolgozni.

A rendelet - ha hivatalossá válik - hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottakra, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére.

Az idei év sokkal rosszabbnak számít ebből a szempontból: idén öt (!) ünnepnap (január 1., május 1., augusztus 20., október 23., december 25.) esik hétvégére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Van, ahol eltolják hétvégére...

Takarékossági csomagot fogadott el péntek estére az olasz kormány. A megszorítások része, hogy a nem vallási ünnepekről ezentúl mindig vasárnap emlékeznek meg - mindez április 25-ét (a felszabadulás ünnepe), május elsejét és június 2-át (a köztársaság ünnepe) érinti, ezeket a napokat eddig sok munkavállaló egy-két szabadnap segítségével hozzákapcsolta a hétvégékhez - írja a Napi Gazdaság Online.

Címkék: