Itt az újabb adó: ezt találták ki a kórházak

Magyar Nemzet2011. június 23. 08:32

Extrém adó bevezetését javasolja a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület. A szervezet elképzelése szerint az ittas vezetés vagy gyorshajtás miatt balesetet okozóknak és az extrém sportok közben megsérülőknek saját forrásból vagy külön biztosításból kellene fizetniük az egészségügyi kezelés költségeinek nagy részét - írja a Magyar Nemzet.

Csiba Gábor, a szervezet vezetője, a Borsod megyei kórház főigazgatója a lapnak elmondta: javasolják, hogy a hamburgeradó mellett be kellene vezetni az úgynevezett extrém adót is. Eszerint például az ittas vezetés vagy gyorshajtás miatt balesetet okozóknak és az extrém sportok űzése közben megsérülőknek saját forrásból, esetleg külön biztosításból kellene fizetniük az egészségügyi kezelés költségeinek nagy részét.

Az elképzelés szerint a társadalombiztosító csak a közvetlen életmentés és az állapot stabilizálásának költségeit állná, az egyéb beavatkozásokat - például a rekonstrukciós műtéteket, illetve a rehabilitációt - az érintettnek kellene fedeznie. Így ez az összeg is az egészségügybe kerülne, hasonlóan a hamburgeradóhoz.

 

Címkék: