Betelt a pohár: több ezer orvos adja be felmondását

Pénzcentrum2011. május 25. 08:32

Betelt a pohár a magyar orvostársadalomnál. Év végéig több ezer gyógyító helyezi ügyvédi letétbe felmondását, melyeket be is nyújtanak a határidő végén, amennyiben a kormány nem rendezi béreiket - írja a Népszabadság.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke sajtótájékoztatón elmondta: a betegekért, és önmagunkért érzett felelősség diktálja, hogy a döntéshozókat felrázzuk. A felmondásokat december 31-ig egy veszprémi ügyvédi iroda gyűjti, és amennyiben nem születik megállapodás eljuttatják azokat az érintett munkáltatóknak.

A határidő lejártáig azonban csak találgatni tudják az intézményvezetők, hogy pontosan kik csatlakoztak az ultimátumhoz. Így amennyiben nem kerül tető alá a megállapodás, a kórházak könnyen orvos nélkül maradhatnak. Az orvosokat ugyanis felmondásuk után már csak a két hónapos felmondási idejük köti.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is részt vett a Rezidens Szövetség bejelentésén, azonban egyelőre pénzt nem ígért, de elmondta keményen dolgoznak a helyzet megoldásán.

 

Címkék: