Véres bosszú: felgyújtotta a bankot, mert kirúgták

Pénzcentrum2011. május 15. 11:02

Egy eltanácsolt banki dolgozó Molotov-koktélt hajított korábbi munkahelyére. A robbanás tüzet okozott a banképületben és több, mint 40 ott tartózkodó ember sérült meg; közülük 19-et súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A People's Daily című kínai lap internetes kiadásának tanúsága szerint a detonációt és az azt követő tüzet a bank egyik elbocsátott dolgozója okozta, aki Molotov-koktélt dobott az épületre. A lap úgy tudja, a férfi elmenekült a helyszínről.

A reggel nyolc óra körüli robbanás tüzet okozott a banképületben, ahol az ott tartózkodók égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedtek. A megyei önkormányzat szerint a sérültek közül 19 embert súlyos állapotban szállítottak kórházba - adta hírül a Független Hírügynökség.

Tiancsu megye térségében a lakosság harmada tibeti származású, a szemtanúk szerint azonban a támadó a többségben élő han kínai népcsoporthoz tartozott. Egy szemtanú az AFP-nek azt mondta, valószínűleg munkahelyi vita állt a támadás hátterében, és nem a térségben jelen lévő etnikai feszültség.

 

Címkék: