Feketén őrzik a nemzeti repülőteret?

Pénzcentrum2011. május 4. 10:02

Erős a gyanú, hogy feketemunkások őrzik a Liszt Ferenc Repülőteret - adta hírül a Bors. A lapot az ügyben eljáró Repülőtéri Rendőr Igazgatóság úgy tájékoztatta, hogy kétséget kizáróan megállapítható az adócsalás alapos gyanúja a Budapest Airport (BA) Zrt. Fegyveres Biztonsági Őrségénél.

Április 26-án számolt be először a Bors a nyomozásról. Sárközi Alexandra őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője közölte, hogy munkaszerződés nélküli foglalkoztatással elkövetett adócsalás miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalmazott fegyveres biztonsági őrök ügyében. A hatóság tájékoztatása szerint az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, a rendelkezésre álló adatokat gyűjtötték be, és tanúkat hallgattak meg az adónyomozók. Az adóhivatalnál a rendőrök tettek feljelentést, mert azt feltételezték, hogy feketemunkások őrzik a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt légikikötőt.

A lap birtokába került iratokból az derül ki, hogy a BA Zrt. Fegyveres Biztonsági Őrség ellen repülőtéri dolgozóktól származó információk alapján indítottak nyomozást, mert többen azt tapasztalták, hogy innen-onnan összeszedett és munkaszerződés nélkül dolgoztatott őrök jártak-keltek a repülőtér területén. A nemzetbiztonsági szempontból kiemelt területre a rendőrök is csupán ellenőrzés után léphetnek be, ami komolytalannak tűnik, ha szedett-vedett őrök végzik. Bár a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a feljelentés alapját képező jelentésekben a törvénytelenül foglalkoztató cég vezetőit gyanúsítják meg a szabálytalanságok elkövetésével.

Hardy Mihály, a BA Zrt. szóvivője korábban a lapnak azt nyilatkozta: "tündérmese, ilyen nem történt". A szóvivő akkor sem kívánt változtatni álláspontján, amikor szembesítették a ténnyel, miszerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság vizsgálata alapján igenis fennáll az alapos gyanú, hogy az említett bűncselekményt valaki elkövette a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

Címkék: