Az ONYF tájékoztatója a nyugdíjpénzek utalásáról

Pénzcentrum2011. március 7. 11:17

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) rendelkezésére bocsátotta azokat a számlaszámokat, amelyekre a magánnyugdíjpénztárak, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő átlépéshez kapcsolódó eljárási szabályokról szóló 297/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 6. § (1) és (4) bekezdése alapján a tagi nyilatkozat szerint meghatározott, továbbá az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összeget (visszalépő tagi kifizetéseket) a Nyugdíjbiztosítási Alapnak átutalhatják.

A pénztáraknak figyelembe kell venniük, hogy a magánszemély állandó lakóhelye szerint illetékes megyei területi ellátási számla a meghatározó. A Pest megye területén élők esetében is a Fővárosi területi ellátási számlára kell teljesíteni az utalást (Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának illetékességi területe ugyanis Pest megye egész területére kiterjed).

Az ONYF által megadott, megyei kormányhivatalok nyugdíjbiztosítási igazgatóságainak területi ellátási számlaszámai az alábbiak:

 

Címkék: