Heti 81 ezer forint vár rád Angliában, megnyitják a munkaerőpiacot

Pénzcentrum2011. március 4. 11:02

100 000 ezer emigránsokkal egyetemben a magyarok is részesülhetnek az angol támogatási rendszer áldásaiból. A britteknek ez több 10 millió fontjukba kerülhet -írja a Daily mail.


Az angolok mellett a németek és az osztrákok is rákényszerülnek, hogy megnyissák támogatási rendszerüket az unióhoz 2004-ben csatlakoztak előtt. Ezzel heti 250 font (81 ezer forint) juttatás járhat májustól mindazoknak, akik Angliában dolgoznak. Ezzel gyakorlatilag teljesen szabaddá válhat az európai munkaerőmozgás.

Nem féltétlenül a boldogság jellemzi a nyitni készülő országokat. Angol álláspont szerint a nyitni készülő országok között több közelebb van a keleti régióhoz és nagyobb mértékben is engedik kicsúszni támogatásaikat a saját köreikből.

Damian Green miniszter leszögezte, hogy mindenkinek be kell bizonyítania, hogy kiérdemli a támogatásokat, senki nem mehet az országba és gyűjtheti be azonnal a támogatásokat. Komoly szabályok lesznek, hogy megelőzzék a rendszer visszaéléseit. Több egyéb feltétel mellett egy teszten is teljesítenie kell majd az igénylőknek. 

 

Régebbi cikkünk: Az emigráns román segélycsaló luxusélete

 

Csalás miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Nagy Britanniában egy román származású férfit. Az álnéven tevékenykedő Ilie Schian (46) mintegy 113 ezer fontnyi (36 millió forint) segélyt vett fel jogtalanul a nyugdíjbiztosítótól, valamint a munkaügyi hivataltól - mindeközben hazájában elképesztő luxusban élt. Schian, tettét - miszerint becsapta a brit szociális rendszert - a bíróságon is elismerte.

Mint az a nyomozás során napvilágra került, a férfi Romániában kilenc hálószobás luxuslakást építtetett családjának, és több magas árkategóriájú gépjárművet, valamint több motorkerékpárt is vásárolt a kicsalt pénzből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Schian 1999-ben emigrált Romániából és menedékjogért folyamodott Angliában, mivel állítása szerint kisebbségi hovatartozása miatt üldözték hazájában. A menedékjog megítélése óta eltelt tíz év alatt azonban teljes mértékben kihasználta a brit szociális segélyezés rendszerében jelenlévő kiskapukat. Hosszas nyomozás után a brit rendőrségnek a nyár közepén sikerült letartóztatni a csalót; a hírek szerint a hatóságok indítványozzák, hogy a büntetését az elítélt a hazájában töltse le.

 


Ilie Sciant-nak szervezett bűnözés keretében elkövetett gyermekkereskedelem gyanújával is bíróság elé kell majd állnia a közeljövőben. A nyomozóhatóság által feltárt bizonyítékok szerint társaival együtt közel 200 gyermeket csempésztek ki a szigetországba és kényszerítettek koldulásra.

 

Címkék: