Még be sem érsz a munkahelyre, máris kiakasztanak? Nem vagy egyedül

Pénzcentrum2011. február 21. 12:02

Mint arról a Pénzcentrum.hu hasábjain hétvégén olvashattak, a Regus globális felmérése feltárta azt a hét fő problémát, amely a legnagyobb stresszt okozza a munkahelyre történő utazás során, megnehezítve ezzel a hatékony munkavégzést. Az oldalunkon szavazást indítottunk, hogy kiderítsük, melyek azok a tényezők, amelyek a leginkább zavarják a munkába járás során a magyar munkavállalókat.

A globális felméréssel szemben a mi szavazásunkon a tömegközlekedésben előforduló késések és fennakadások bizonyultak a legzavaróbbnak, az olvasók harmada vélekedett így. A második helyen is egy olyan probléma végzett, amely jellemzően a közösségi közlekedést nehezíti meg. Ez nem más, mint az utastársak udvariatlan vagy esetenként sértő viselkedése, ami a szavazók 21%-át zavarja.

A dobogó harmadik fokán a rosszul vagy veszélyesen vezető sofőrök foglalnak helyen, ők a válaszadók 19%-ának törnek borsot az orra alá. A közutakon található veszélyforrásoknak ezzel még nincs vége, 12%-ot kaptak az agresszíven viselkedő autósok.

(Tegnap egy X5-ös előzött meg jobbról a Margit körúton, gyakorlatilag egy forgalmi akadály miatt erőszakosan befurakodott elém, majd folytatta a szlalomozást a Moszkva téren és az Alkotás utcán végig. A műveletet legalább húszszor megismételte, előzött jobból, előzött balról. Én a megengedett sebesség környékén totyogtam, amikor a Petőfi laktanya környékén piros lámpát kaptunk. Láss csodát, ki állt előttem, az X5-ös! Innen is üdvözlöm - szerk.)


Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sokan még mindig nem ismerik a mobiltelefonálás alapvető etikai normáit, idegesítően hangosan beszélnek zavarva ezzel a többi utast, a mobilon hangosan zenét hallgató tinédzserekről nem is beszélve. Problémát jelent még, amikor a közlekedési társaságok nem informálják időben az utasokat a forgalmi változásokról, de zavaró a légszennyezettség és a tömegközlekedési járművel túl- illetve a negyedik x-et taposó villamosokon inkább azok alulfűtése.

 

Címkék: