Lidl: 100 munkahelyet hoz létre az új központ, amit Prágából Pozsonyba telepítenek

Pénzcentrum2011. február 14. 09:52

Prágából Pozsonyba telepíti szlovákiai központját a Lidl. Az új állások betöltéséhez szlovák és német nyelvtudás szükséges.

A Lidl az eddig a prágai központból irányított szlovákiai ügymenetét Pozsonyba telepíti - az új központ mintegy 100 új munkahelyet teremt. A Lidl 2004-ben indította be szlovákiai hálózatát, jelenleg mintegy 110 boltot üzemeltet északi szomszédunknál. A legtöbb pozíció betöltéséhez szlovák és német nyelvtudás szükséges.

Általánosságban elmondható, hogy a nemzetközi áruházláncok nem csak egy-egy országban hirdetnek meg bizonyos pozíciókat, hanem nemzetközi karrier-honlapjukon keresztül is lehet pályázni.

Fontos tudni, hogy az idei év májusától munkavállalási engedély nélkül is lehet majd dolgoznia az unióhoz 2004-ben csatlakozott államok polgárainak. A kelet-közép-európai országok polgárai májustól már Ausztriában illetve Németországban is vállalhatnak munkát, ugyanis a két ország ekkor szünteti meg az eddigi korlátozást. A munkavállalást sújtó korlátozás egyébként e két tagállamban volt legtovább aktív.

 

Címkék: