Nyugdíj: utcán áll a sor, sokan az utolsó napig vártak

Pénzcentrum2011. január 31. 08:32

A 3 millió magánnyugdíjpénztár tag utoljára ma dönthet arról, hogy kíván-e pénztártag maradni. Az Index helyszíni információi szerint hétfő reggel mintegy 150 ember várta az utcán a nyitást a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság Fiumei úti ügyfélszolgálata előtt. A Váci úton is kisebb tömeg alakult ki az ügyfélszolgálat bejáratánál.

Az ügyfélszolgálatok reggel nyolckor nyitnak hivatalosan, a Fiumei úton azonban fél nyolc után nem sokkal már beengedték az embereket és elkezdtek sorszámokat osztani illetve ügyintézni. Az utcáról így eltűnt a sor, bent sokan vannak, de gyorsan halad a sor. Az első távozók a már szokásosnak mondható háromperces ügyintézési időről beszéltek. Nyolc óra előtt pár perccel már az is sorra került, aki előtt bő negyedórával korábban még 130-an álltak.

A Váci úti ügyfélszolgálatnál is utcai sor várta a nyitást, itt fél nyolctól a kiírás szerint is fogadták az ügyfeleket. A kisebb ügyféltérnek is köszönhető valószínűleg, hogy itt még nyolc óra előtt pár perccel is az utcán álltak. Az előcsarnokban osztogatják a 3 példányban kitöltendő nyilatkozatot, amit 5-6 asztalnál lehet töltögetni, majd sorban állni a leadáshoz, ahol 10-12 ügyintéző veszi át azokat. A már kifelé tartók azt mondják, a bejutás után 10-12 perc alatt végeztek.

A Fiumei úton éjfélig lehet nyilatkozni - hivatalos tájékoztatás még nincs az este 6-ig tartó nyitvatartás meghosszabbításáról, de az őrök már ezt mondják az érdeklődőknek. Itt nem kérnek előre kitöltött nyilatkozatokat, nem is osztogatnak ilyet a várakozóknak, a taj szám alapján az ügyintézők nyomtatnak névre szóló nyilatkozatot, az ügyfeleknek csak aláírni kell.

A mintegy 3 millió magánnyugdíjpénztár tag utoljára ma dönthet arról, hogy kíván-e pénztártag maradni. A maradáshoz szükséges nyilatkozatot péntek kora délutánig országszerte 67,5 ezren töltötték ki, így könnyen lehet, hogy a maradók száma eléri az 80 ezret. A végső számot valószínűleg holnap hozza nyilvánosságra a Nyugdíjfolyósító Intézet. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: