Eltűnt a szégyenlistáról Győzike és Bea asszony

Pénzcentrum2011. január 28. 12:02

Frissült az állami adóhatóság által nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listája. A 2010. december 31-i állapot szerint 2821 magánszemély tartozik, közülük 28-nak lakcíme sincs.

A NAV feketelistájára azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülhettek fel névvel, lakcímmel és - az egyéni vállalkozók - adóazonosítóval, akik a IV. negyedév végén már legalább 180 napja folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek.

Míg a szeptember végi listára összesen 3 307 név került fel, addig december végére már "csak" 2821 tízmillió feletti tartozás volt a magánszemélyek részéről. Pontos számokat az adóhatóság nem közölt, azonban könnyen kiszámolható, hogy a magánszemélyek legalább 28 milliárd forinttal tartoznak.

Figyelembe véve azonban, hogy sok vállalkozás és magánszemély vélhetően jóval több adótartozással rendelkezik a listára kerülés alsó határánál, a jegyzékekben szereplő adózók összes tartozása a fenti minimális összeget még akár további százmilliárdokkal meghaladhatják. (A pontos számokat azért nem ismerhetjük meg, mivel a hatályos jogszabályok kizárólag a nagy összeggel tartozók nevének, székhelyének/lakcímének és adóazonosítójának közzétételét teszik lehetővé az adóhatóságnak.)

Győzike eltűnt

Természetesen továbbra is találunk ismert neveket a listán: A Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi az adótartozással kapcsolatban egy korábbi interjúban elmondta: "Ez egy olyan pénz volt, ami nem az enyém volt: valakinek odaadtam, az visszaadta, az ő részéről elfogadta az adóhatóság, hogy visszaadta nekem, az én részemről pedig belekötött, hogy én nem adtam vissza az eredeti gazdájának. Kész! Tehát én úgy érzem, hogy vétlen vagyok."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tartozók között szerepel Földesi-Szabó László is. A milliárdos gazdasági bűncselekmény miatt elítélt 52 éves alapítványi elnök decemberben sétált ki a bíróságról, ítélethirdetése után. A rendőrség jelenleg is körözi.

Lekerült azonban a listáról Gáspár Győző és felesége, Bea asszony. A sztárpár korábban többször került a címlapokra tetemes adótartozása miatt, ám úgy tűnik, törlesztették adóhátralékukat. 

 

Címkék: