Egyre nő a munka értéke a magyarok szemében

Pénzcentrum2011. január 12. 10:02

Egy felmérés szerint tíz év alatt nagyot nőtt a munka értéke a magyarok szemében. Egyre többen gondolják úgy, hogy a karrier legalább annyira fontos, mint a család - írja a Népszabadság.

A Népességtudományi Intézet munkatársai 2000-ben és csaknem tíz évvel később is megvizsgálták, mit gondolnak a magyarok a munka és a magánélet viszonyáról, különös tekintettel a nők munkavállalására. A kutatás legfőbb megállapítása, hogy egyre nagyobb értéke van a munkának a magyarok szemében.

Tíz évvel ezelőtt azzal az állítással, hogy a család sokkal fontosabb, mint a munka, a megkérdezett férfiak 77 százaléka értett egyet. 2009-re ez az arány 58 százalékra csökkent. A nőknél 74 százalékról 59-re esett vissza a család fontosságát hangsúlyozók aránya.

Ahogy nőtt a munka fontossága, úgy emelkedett a dolgozó nőket elfogadók aránya is. Tavaly már a férfiak 71 és a nők 74 százaléka gondolta úgy, hogy a két szerep összeegyeztethető.

A kutatásból kiderült, hogy az elmúlt évtizedben az úgynevezett tradicionális értékrend - a férfi keresse a pénzt, a nő vezesse a háztartást - hívei visszaszorultak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: