Segítő munkatársak a kormányhivatalokban

Pénzcentrum2010. december 23. 08:32

Háromszáz, úgynevezett segítő munkatárs kezdi meg tevékenységét azokon az ügyfélszolgálatokon, amelyek január 3-án nyílnak meg az ország 29 pontján - írja a Magyar Nemzet.

Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a kormányablakok megnyitása fontos lépés lesz a közigazgatás átszervezésének, egyszerűsítésének, a jó állam megteremtésének folyamatában. A kormányablakoknál olyan ügyeket lehet intézni, mint például az anyasági támogatás, a gyermekgondozási segély, a családi pótlék, vagy a nevelési támogatás. Lehetőség lesz egyéni vállalkozói tevékenység bejelentésére és tulajdonilap-másolat lekérdezésére is, de azt is ellenőrizhetjük, hogy munkáltatónk befizette-e utánunk a TB-járulékot. Természetsen az állampolgár ezután is elmehet a földhivatalba vagy a nyugdíjfolyósítóhoz, az ügyfélszolgálat az ügyintézést tezi egyszerűbbé kényelmesebbé.

A kabinet a héten rendeletben határozta meg az új irodák feladatkörét, a miniszterelnök pedig várhatóan ma kinevezi a megyei kormánymegbízottakat.

Az államtitkár elmondta: a teljes egyablakos rendszer 2013-tól valósulhat meg.

 

Címkék: