Bicskanyitogató! Tényleg erre költöttek tízmilliókat?

Pénzcentrum2010. november 18. 13:02

A brit közvélemény felháborodását okozta, hogy egy továbbképzési program keretében ezer fontot (320 ezer forint) fizettek naponta külsős előadóknak az essexi állami iskolákban.

A program fenntartásával a szűkös büdzsével rendelkező intézmények azt kívánták elérni, hogy növekedjen a hajlandóság a tinédzserek körében a továbbtanulás iránt, és hogy nagyobb arányban készítsék el házi feladataikat. Bár az iskolák is sokallták a drága különórákat, mégis úgy vélték, hogy a továbbtanulás ösztönzése mellett az előadások alkalmával olyan módszereket sajátíthatnak el a munkásosztályból származó gyerekek, amik segítségükre lesznek az egyetemi felvételin.

Az egyik felkért konzulens, Ivan Town nemrég négy napos előadássorozatot tartott az essexi Braintreeben - naponta 1000 fontért. Az előadások alkalmával a 15-16 éves tanulók jövőképét próbálta fejleszteni és ötleteket adott, hogy sikeres felvételi vizsgát tudjanak tenni. A hírek szerint az elmúlt négy évben csak Ivan Townnak közel 50,000 fontot (16 millió forint) fizetett ki tíz középiskola a szolgáltatásaiért.

A brit napilapokban megjelenő vélemények szerint ez luxus és pazarlás, ezt a pénzt inkább arra kellett volna fordítani, hogy tankönyveket vegyenek a tanulóknak, vagy kiképezzék a tanárokat, hogy ők maguk tudják megtartani a motivációs előadásokat. Vannak, akik úgy vélik, hogy az egyetemeknek kellene hasonló előadásokkal inspirálnia a diákokat, méghozzá ingyenesen.

 

Címkék: