Ezerrel többen dolgoznak az államigazgatásban

Pénzcentrum2010. november 15. 09:02

Mintegy ezer fővel bővül novemberben az államigazgatási apparátus. A létszámbővítés főleg az igazgatási szerveket érinti: 60 ezerről 61 ezerre emelkedett a létszám.

A Vasárnapi Hírek információi szerint annak ellenére, hogy elbocsátanak dolgozókat az APEH-től (28 főt), a Bányászati és Földtani Hivataltól (185 főt), a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól (47 főt), a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától (21 főt), mégis ezer fővel bővül novemberben az államigazgatási apparátus.

Jelentősen bővül a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium irányítása alá tartozó igazgatási szervezetek létszáma. Novembertől a Magyar Államkincstár plusz 445 dolgozót foglalkoztat, a vidékfejlesztési tárca plusz 224, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal plusz 100, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat plusz 141, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és területi igazgatóságai plusz 95, a Külképviseletek Igazgatása plusz 70 munkatársat alkalmazhat, míg az újonnan létrejövő Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság 80 munkatárssal alakul meg.

 

Címkék: