Rangos szakmai elismerésben részesült a Pénzcentrum.hu

Pénzcentrum2010. november 2. 12:15

MegtakarítOK program: az online kategória győztese Orosz Márton A Megtakarítási Világnapon adta át "MegtakarítOK" elnevezésű sajtópályázatának díjait Raiffeisen Bank. A hazai lakossági megtakarításokat ösztönző, "MegtakarítOK" program részeként tavasszal kiírt versenyben három kategóriában hirdettek győztest, akik egyenként 250 ezer forintos jutalomban részesültek.

A "MegtakarítOK" program keretén belül, 2010 tavaszán hirdette meg sajtópályázatát a Raiffeisen Bank. A versenybe a takarékosság témáját népszerűsítő, online, nyomtatott és televíziós sajtóanyagokkal lehetett nevezni.

A sajtópályázatnak csakúgy, mint a "MegtakarítOK" programnak az volt a célja, hogy gyakorlati példákon keresztül hozzájáruljon a hazai megtakarítási hajlandóság növekedéséhez és a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztéséhez.

 


A kategóriák győztesei egyenként 250 ezer forintot vehettek át, Raiffeisen Okoskártyán, a díjakat Soós Csaba, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese adta át.

 


"A MegtakarítOK program keretében igyekszünk minél több eszközt használni a tudatos megtakarítások népszerűsítésére. A sajtópályázatra beérkezett anyagok azért különösen fontosak, mert első kézből és hiteles forrásból juttatták el a lakosságnak a takarékosság fontosságáról szóló üzenetet. Összesen 33 pályázat érkezett be, amelyekből mi is sok praktikus és gyakorlatias ötletet meríthetünk. Örülünk a pályázat sikerének, amely újabb lendületet ad a programunk folytatásához, hiszen látjuk, hogy a téma nem csak nekünk fontos, hanem a sajtót és a lakosságot is érdekli." - értékelte a pályázat eredményeit Soós Csaba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai voltak: Dr. Várhegyi Éva a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója és a Pénziránytű Alapítvány elnöke, Dr. Hajnal Zsolt a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének elnöke, Bacher János a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatója, valamint Soós Csaba a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese.

GfK-Raiffeisen Megtakarítási Index 2010 III. negyedév: alacsony megtakarítási képesség, növekvő bizalom, erős ügyféllojalitás

Alacsony, és továbbra is stagnál a hazai lakosság megtakarítási képessége, ugyanakkor növekedett a pénzintézetek iránti bizalom és a megtakarítással rendelkezők körében erős a banki lojalitás - derült ki a Raiffeisen-GfK Megtakarítási Index kutatás III. negyedévi eredményeiből. A 100-as skálán jelenleg 43,2 ponton álló index aktuális értéke gyakorlatilag megegyezett az előző negyedéves eredménnyel, és csak a részindexek változásában jelentkezett mérhető különbség.

Címkék: