Zsarolás, védelmi pénz, fegyverek a magyar iskolákban! Tényleg itt tartunk?

Magyar Nemzet2010. október 20. 09:02

Egyre több panasz érkezik az oktatási ombudsmanhoz amiatt, hogy a kezelhetetlen diákok terrorizálják osztálytársaikat, megfélemlítik és megalázzák tanáraikat. Jelenleg az egyre növekvő agresszió veti fel a legsúlyosabb kérdéseket az iskola világában - írja a Magyar Nemzet.

Az oktatási ombudsman beszámolójából kiderül: olyan iskola is van, ahol a problémás tanulók gyakorlatilag védelmi pénzt szednek gyengébb diáktársaiktól. Vannak, akik késekkel felfegyverkezve, bedrogozva járnak iskolába.

Az iskolavezetők, pedagógusok, diákok és szülők megdöbbentő panaszokkal fordultak a biztoshoz. Egy diák például azért kérte az ombudsman segítségét, mert szerinte iskolája a terror házává vált. Néhány problémás tanuló folyamatosan fenyegeti, zsarolja a többieket, egyesektől védelmi pénzt követelnek, másoktól elveszik értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordul, hogy más osztályok termeibe óra közben bemennek, és megzavarják a tanítást. A többieket terrorizáló tanulókkal szemben sokszor a tanárok is tehetetlenek, ezért egyre több diák jár rettegve az iskolába.

Egyes igazgatók térfigyelő kamerákkal, biztonsági őrökkel, csomagátvizsgálással védekeznének, ám ezek nagy részének használata jogszerűtlen.

 

Címkék: