Adócsomag: mit akarnak a szakszervezetek?

Pénzcentrum2010. október 8. 08:32

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nem szeretné, hogy a 16 százalékos, egykulcsos szja bevezetésével az alacsony jövedelműek rosszul járjanak - írja a Népszava.

Dávid Ferenc főtitkár a lapnak elmondta: nem akarják, hogy a 63 ezer forintos nettó minimálbér veszítsen az értékéből. Ugyanakkor úgy gondolja, elfogadhatatlan lenne a vállalkozók számára egy megalapozatlan, nagymértékű minimálbér-emelés megfelelő adó és járulékcsökkentés nélkül.

A VOSZ véleménye szerint egy túlzott, fedezet nélküli minimálbér-emelés növelné a munkanélküliséget, ugyanis az alacsony jövedelmezőségű ágazatokat - kereskedelem, mezőgazdaság - egy ilyen lépés térdre kényszerítheti.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnökének álláspontja szerint a kötelező béremelésnek, bérajánlásnak olyannak kell lennie, aminek eredményeképpen a nettó keresetek reálértékének legalább a teljesítmények arányában kell emelkednie.

A munkavállalók és a munkáltatók érdekvédelmi szervezetei ezért az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) mielőbbi összehívását sürgetik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: