Egymilliós havi fix - és még a munkájukat is élvezik

Pénzcentrum2010. augusztus 31. 17:42

Egy friss felmérés szerint négyből egy brit sztriptíztáncos nőnek van egyetemi diplomája, nagy többségük pedig kimondottan élvezi a munkáját. Fizetésükre sem igazán panaszkodtak, hiszen éves keresetük gyakran eléri a 48 ezer fontot (16,5 millió forint).

A Leeds-i Egyetem kutatása során 300 táncosnőt kérdeztek szakmájukról, túlnyomó többségük kimondottan elégedett volt munkájával. A felmérés szerint a szigetország sztriptíztáncosai egy műszak után nettó 232 fontot (80 ezer forint) visznek haza. A hölgyek bruttó keresetükből adót fizetnek, valamint a sztriptízklub is megkapja a maga járulékát. Így éves bérük átlagban 24 ezer font (8,2 millió forint) és 48 ezer font (16,5 millió forint) között mozog.

A táncosnők negyede egyetemi végzettséggel rendelkezik, 14%-uk egyébként egyetemi tanulmányait finanszírozza, 6%-uk pedig posztgraduális képzéséhez keresi meg így a szükséges pénzt.

A brit sztriptízklubok a jövőben várhatóan szigorúbb állami szabályozás alá esnek majd, elsősorban az ilyen helyeken dolgozó illegális bevándorlók miatt - a tanulmány is ennek kapcsán készült.

Címkék: