Diszkrimináció? A melegek több fizetést kapnak a Google-nél!

Pénzcentrum2010. július 3. 12:02

A Google eddig is híres volt arról, hogy különösen jól bánik munkavállalóival, most azonban kiemelten a dolgozók egy csoportjával, a melegekkel próbál jót tenni, akik a jövőben magasabb fizetést kapnak, hogy az eltérő adózási szabályok ne érintsék őket hátrányosan.

A Google-nél dolgozóknak igazán nincs okuk panaszra: nem csak, hogy ingyen ehetnek a cégnél, ingyen használhatják a mosodát, de még az 5 hónapos szülési szabadságon is teljes fizetés illeti meg őket.

A meleg munkavállalóknak most extra fizetést ajánl a cégóriás, hogy az adózási törvények ne érintsék őket hátrányosan, az USA-ban ugyanis a szabályok értelmében a cégek által a munkavállalóknak fizetett életbiztosítás a dolgozó házastársa számára is adómentesen biztosítható, azonban melegek ebből nem tudnak profitálni. Az ebből származó anyagi hátrányért - átlagosan évi 650 dollár - most fizetésemelés formájában próbálja kompenzálni őket a Google.

A döntés értelmében január elsejéig visszamenőleg megkapják a bérkülönbözetet a meleg dolgozók. Hogy a 20 600 munkavállalóból hányan fognak profitálni ebből, nem tudni, azonban a cégen belül működő meleg közösségnek 700 tagja van.

Laszlo Bock a Google nemzetközi humánerőforrás-menedzselési vezetője elmondta, hogy a cég úgy jutott erre a döntésre, hogy egy munkavállaló felhívta az említett esélyegyenlőtlenségre a figyelmet. Hogy ez mennyibe fog kerülni a tavaly 4 milliárd dollár profitot termelő vállalatnak, nem árulta el a vezető.

Címkék: