Még a nyáron leváltják az APEH vezetését

Pénzcentrum2010. június 14. 09:02

A következő két hónapban a kormány lecseréli az állami adóhivatal felső vezetését - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium közlésére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az adóhivatal vezetésének leváltása során nem csupán Szikora János APEH elnöktől, hanem az elnökhelyettesek közül is többektől megválik a minisztérium. A személycserék pontos időpontjáról részleteket még nem lehet tudni, azonban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a lap információi szerint a lehető legkorábbi időpontban szeretné a vezetőváltást végrehajtani, ezért még szeptember előtt lecserélik az APEH irányítását. Sem a következő APEH-elnök, sem pedig az új elnökhelyettesek neveit nem közölte a minisztérium.

Az APEH felsővezetése jelenleg öt főből áll. Szikora János elnök alatt három elnökhelyettes, Jacsó Tamás, Mogyorósiné dr. Gábor Hajnalka és Varga Lászlóné, valamint Kiss Ferenc gazdasági vezető dolgozik.

A leváltással kapcsolatban a minisztérium sajtóosztálya úgy nyilatkozott, hogy jogértelmezési probléma akadt Szikora János elbocsátása körül. Az APEH elnökének megbízatása ugyanis egy 2007-es jogszabály szerint határozott idejű, és a jelenlegi elnök esetében 2013-ig szól. Ugyanakkor Szikora közszolgálati jogviszonya határozatlan idejű, és egy napokban elfogadott törvény alapján ez két hónap felmentési idővel indoklás nélkül megszüntethető - írja a lap.

Címkék: