Mégis bizonytalan a szuperbruttó eltörlésének időpontja

Pénzcentrum2010. június 11. 10:15

A tegnapi hírekkel ellentétben mégsem bizonyos, hogy 2011-től a kormány megszünteti a szuperbruttósítást. A kabinet egyeztetéseinek egyik központi témája a szuperbruttósítás kérdése, mely költségvetési szempontból kényes kérdés.

A szuperbruttó jövő évi eltörléséről a Portfolio.hu mellett több más hazai médium is beszámolt. A Reuters beszámolója szerint azonban a kormány szeme előtt egy takarékos jövő évi költségvetés megalkotása lebeg, és az adóalapot növelő tétel megszüntetésének időpontjáról még nem határozott a kabinet.

2010.06.09 14:23
Nincs még döntés a szuperbruttósítás sorsáról

2010.06.09 14:00
László Csaba: kérdőjelek sokasága az adómódosítások körül

A szuperbruttó megszüntetésének időpontja mellett az adójóváírás kivezetésének menetrendje is kérdéses. Egyelőre csak annyit tudni a tervekről, hogy a kormány két év alatt fokozatosan kíván átállni a jelenlegi adórendszerről a szuperbruttósítás és adójóváírás nélküli 16%-os egykulcsos személyi jövedelemadózásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2010.06.08 16:00
Komoly hatásai lesznek az adócsökkentésnek

A szuperbruttósítás egykulcsos 16%-os szja mellett nagyjából 320 milliárd forintos költségvetési tételt jelent - derül ki Samu János, a Concorde elemzőjének számításaiból, melyet a Portfolio angol oldalán erre a linkre kattintva lehet megtekinteni. A büdzsére gyakorolt hatása emellett attól is nagymértékben függ, hogy a kormány milyen ütemben fogja kivezetni az adórendszerből az adójóváírást.

Címkék: