Sorozatos kábítószerfogások - Egy rendőrt is gyanúsítanak

Pénzcentrum2010. május 27. 12:22

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) a közelmúltban kétszer is kábítószerre bukkant. Az egyik esetben a VP Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala, a testület első morfin lefoglalását hajtotta végre.

A hivatal bűnügyi információi alapján szervezett akcióban Budapesten, kábítószer szállítás közben értek tetten négy magyar állampolgárságú férfit a vámnyomozók. A gépkocsiból összesen 2 kg nagy tisztaságú morfin került elő, melyből 10.000 halálos adag állítható elő.

A morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 mg is halált okoz, de kábítószer élvezők is használják a kívánt mámor eléréséhez. 2 kg morfinból, nagyon egyszerű vegyészeti beavatkozással 3,5 kg 50% tisztaságú heroin állítható elő, melynek fekete piaci értéke közel 15 millió forint.

Az elfogás során derült ki, hogy a tetten ért négy gyanúsítottból az egyik hivatásos rendőr, ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy másik esetben a röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatal indított eljárást ismeretlen tettes ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tegnap belépésre jelentkezett egy szerb honosságú autóbusz, melynek csomagtartójából egy férfi bőrkabát került elő, melynek bélésében elrejtve 185 gramm heroin volt elrejtve barna ragasztószalaggal áttekert csomagban. A vámosok a kábítószert lefoglalták és feljelentést tettek.

Címkék: