Százával, ezrével keresnek munkaerőt Magyarországon

Pénzcentrum2010. május 26. 08:32

Egyre több a csoportos létszámfelvétel: a több száz új alkalmazott foglalkoztatását tervező Mercedes vagy Hankook mellett a kisebb cégeknél sem ritka a több tíz fős bővítés. Az okok a javuló gazdasági környezetben és a vállalkozások növekvő megrendeléseiben keresendőek -írja a Népszabadság.

A hét regionális munkaügyi központok adataiból arra lehet következtetni, hogy főleg az ipari vállalatoknál, de az egyéb ágazatokban is, a foglalkoztatotti kör bővítésének egy markáns része már egy tartósabb forgalomélénkülésre való felkészülésre vezethető vissza.

A Mercedes épülő kecskeméti gyárában már elkezdték azoknak a szakembereknek a felvételét, akik lényegében az alapot jelentik majd a későbbi csoportos munkaerő-felvételnél.

A Hankook dunaújvárosi üzemének tervei is már "új szinten" futnak. A közép-dunántúli központ tájékoztatása szerint a gyár az idei évre tervezett 700 fős létszámfelvétel érdekében már nemcsak velük, hanem az összes régiós munkaügyi bázissal felvette a kapcsolatot. Emellett a Praktiker és a Tesco ugyancsak új munkahelyeket jelentett be, ezek együttes igénye meghaladja a 120 főt.

 

Címkék: