Kétmilliárdot osztottak szét új munkahelyekre

Pénzcentrum2010. május 12. 08:15

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az előző évekhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatására, kiemelt figyelemmel a hátrányos helyzetű térségekre. A támogatási keret összegéhez képest idén közel másfélszer több pályázati igény futott be a minisztériumhoz.

A pályázaton csak Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek vissza nem térítendő támogatást kaphattak építési jellegű, valamint új gépek, berendezések, technológiák beszerzése során felmerült költségeikre. A pályázatok támogatására összesen 2,3 milliárd Ft áll rendelkezésre.

A regionális munkaügyi központok a 2010. március 12-i beadási határidőig összesen 201 pályázatot fogadtak be, több mint 3 milliárd Ft igénnyel.

Végül 145 vállalkozás részesült összesen 2 milliárd 8,48 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban. A nyertesek listája a minisztérium honlapján elérhető. A pályázók 1874 új munkahely kialakításához (ezeken a munkahelyeken pedig 1502 regisztrált álláskereső tartós foglalkoztatásához) nyertek el vissza nem térítendő támogatást. A támogatással egyben 3831 munkahely megőrzéséhez is hozzájárulunk.

Az elbírálásnál előnyt jelentett az álláskeresők, közülük is a hátrányos helyzetűek (tartósan nyilvántartásban lévő álláskereső, roma, pályakezdő, megváltozott munkaképességű személyek) minél magasabb arányú foglalkoztatása, a létrehozni tervezett új munkahelyek száma, valamint a beruházásban érintett térség, település hátrányos helyzete.

Címkék: