Hova küldjed az adóbevallásod? Itt az APEH címlistája!

Pénzcentrum2010. április 29. 04:32

Az előző évi jövedelmekre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásokat idén is legkésőbb május 20-áig kell postára adni, vagy az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan elküldeni. Az APEH külön közzétette azokat a postacímeket, melyekre az adóbevallásra kötelezettek címezni tudják a bevallási borítékukat.

A címlista csak azok számára fontos, akik nem elektronikusan küldik el az APEH-hoz bevallásukat, vagy nem az adóbevallási egységcsomagban kiküldött (előre címzett) borítékokat használják. Azok az adózók, akik nem kaptak bevallási csomagot, de papír alapú, kézzel kitöltött bevallást kívánnak benyújtani, a 0953-as bevallási íveket ingyenesen elérhetik bármelyik APEH Ügyfélszolgálati Irodában, a bevallások postai feladása ingyenes.

A bevallásukat számítógéppel kitöltő adózók a 0953-as elektronikus bevallási nyomtatványt erre a linkre kattintva érhetik el az APEH honlapjáról. A számítógéppel kitöltött és kinyomtatott bevallások is feladhatók postai úton, azonban az ügyfélkapus postázás - különösen el az utolsó napokban - gyorsabb. A bevallások elektronikus benyújtásához szükséges Ügyfélkapus regisztrációról részletesebben a következő cikkben olvashatsz: Nyolc hiba, amit ne kövess el az adóbevallásodban!

Az szja-bevallásokat a következő postacímekre küldheted (nagyításért kattints a képre):

 

Címkék: