Figyelmeztet az APEH - Még ne neki fizesd az iparűzésit!

Pénzcentrum2010. március 17. 16:44

Még az önkormányzati adóhatósághoz kellett teljesíteni a 2010. március 15-én esedékes helyi iparűzési adóelőleg kötelezettséget az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak az önkormányzat által kibocsátott fizetési meghagyás alapján.

Azok az adózók, akik az APEH-hoz fizettek be helyi iparűzési adóelőleget az elmúlt napokban, rosszul jártak el. Az APEH azonban a tévesen befizetett összegeket csak kérelemre tudja visszautalni azon adózók részére, akik nem a helyi önkormányzat felé teljesítették a március 15-ével esedékes befizetéseket. A tévesen befizetett összeg visszautalását az adózó 1017. számú kérelem benyújtásával kezdeményezheti az APEH-nál.

Az APEH felhívja az adózók figyelmét, hogy a kért visszautalást abban az esetben teljesíti az állami adóhatóság, ha az adózónak nincs az APEH-nál nyilvántartott köztartozása.

A március 15-én fizetendő előlegen túl az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak a 2009. évről szóló bevallást, és az adókülönbözet elszámolását is 2010. május 31-ig az önkormányzati adóhatóság felé kell teljesíteni.

Ősztől már az APEH számlájára kell utalni

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2010. szeptember 15-én határidős adóelőleget viszont már az állami adóhatósághoz kell befizetni, és a 2010. évi feltöltési kötelezettséget, annak 1046-os számú bevallásával együtt szintén az állami adóhatóság felé kell teljesíteni 2010. december 20-ig.

Címkék: