Új kísérlet: menedzserútlevél

Pénzcentrum2010. március 4. 10:03

Dunaújvárosi Főiskola által indított féléves tréning elvégzésével olyan menedszerútlevélhez jutnak a hallgatók, amely igazolja kompetenciájukat csapatjáték, hatékony kommunikáció, elkötelezettség a tanulásra, lojalitás, problémamegoldó képesség és alkalmazkodó készség terén - írja a Népszabadság.

A pályakezdőknek szóló kompetenciafejlesztő és -értékelő programot hét cég, a a Hankook, a Ghilbi, a Dunaferr, a Legrand, a Rába, a Paksi Atomerőmű és a Bombardier humánerőforrás vezetőivel dolgozta ki a főiskola, melyen csak műszaki menedzserek vehetnek részt.

Az elvégzését igazoló menedzserútlevelet tanárok, pszichológusok és humánerőforrásért felelős szakemberek állítják ki, amelyet az önéletrajzukkal és motivációs levelükkel együtt elküldhetnek majd a munkaadónak, ha megpályáznak egy állást.

A program kidolgozásában résztvevő cégek fontosnak tartják, hogy a felsőoktatási intézmények személyiség- és készségfejlesztéssel is foglalkozzanak, hiszen a szakmai felkészültség mellett a személyes kompetenciák, tulajdonjegyek és készségek azok, amelyek alapján a kiválasztás történik.

A Hankooknál előnyt élvez majd az a pályázó, aki önéletrajza és motivációs levele mellé menedzserútlevelet is csatol majd

Címkék: