Rossz hír a lottónyertesnek: mégsem övé a nyeremény!

Pénzcentrum2010. február 17. 16:58

Rosszul járt az a dél-afrikai, süket férfi, akit korábban a rekord összegű lottó nyertesének tituláltak, majd kedden bejelentették, hogy tévedés történt, mégsem övé a 12 millió dollár.

A dél-afrikai lottótársaság szóvivője elmondta, hogy a pénteki lottóhúzás valódi nyertese nem az 52 éves, Cape Townban takarítóként dolgozó Stanley Philander, akiről a napokban az újságok cikkeztek, hanem egy nevét elhallgató 43 éves nő - adja hírül a Reuters.

Mint kiderült, Philander a nyertes számok kihúzása után vett lottószelvényt, és játszotta meg ugyanazokat a számokat, arra azonban még a szóvivő sem tudott választ adni, hogy miként történhetett ekkora tévedés, amely odáig fajult, hogy Philander családjának titkos helyre kellett költöznie az őket zaklatók elől.

A téves hírverés után ugyanis számos ismerős és ismeretlen is zaklatni kezdte a családot, hogy részesedést kérjenek a 12 millió dollárnak megfelelő nyereményből. Jelenleg senki nem tudja, hogy hova tűnt a család, bár egy helyi újság azt állítja, ők helyezték biztonságba a családot.

Dél-Afrikában egyébként tavaly októberben indították be a lottózást, és már az első hónapban négy szerencsés nyertes vált milliárdossá. A múlt pénteki rekord nyeremény 22 hét óta halmozódott.

Címkék: