Indul a magyar magánegyetem

Pénzcentrum2010. február 11. 08:32

Júniusban kezdődik az oktatás a Bojár Gábor alapította Aquincumi Technológiai Intézetben. Az intézmény nem egyetemként, hanem egyetemek "beszállítójaként" működik majd -írja a Napi Gazdaság.

Júniusban egy tesztszemeszterrel kezdődik az oktatás az Aquincumi Technológiai Intézetben (AIT). Erre a diákokat az a hét egyesült államokbeli egyetem (köztük a Princeton) küldi, melyekkel az AIT együttműködési megállapodást kötött.


Bojár Gábor(Fotó: portfolio.hu)


A nyári tesztszemeszteren várhatóan 20-30 hallgató vesz részt, a létszámot néhány év alatt 100 főre szeretnék emelni - a várakozások szerint elsősorban az Egyesült Államokból érkeznek majd az egyetemisták. A férőhelyek 10 százalékát műegyetemista diákok számára tartják fent, akik térítésmentesen vehetnek részt az oktatáson.

Az intézményben elsősorban magyar oktatók, szakemberek tanítanak majd, illetve neves külföldi vendég előadók meghívását is tervezik.

A kezdeti koncepció időközben módosult, nem egyetemként, hanem egyetemek "beszállítójaként" kívánunk működni - mondta a Napinak Bojár Gábor, az intézmény alapítója. A jellemzően fél évig az AIT-n tanuló hallgatók az elvégzett kurzusok után krediteket kapnak, melyeket küldő egyetemük elismer.

Címkék:
bojár gábor,