Napokon belül érkezhet a vagyonadó-kalkulátor

Pénzcentrum2010. január 7. 09:17

Hamarosan véget érhet a vagyonadó-kalkulátor vesszőfutása. A többször módosított indulási időpont után most már csak napok választják el az adózókat attól, hogy megtudják a hatóság szerint mennyit ér a lakóingatlanjuk.

Napokon belül, sőt, akár már a héten is felkerülhet az APEH honlapjára a régóta várt vagyonadó-kalkulátor - írja mai számában a Népszabadság.

Így adózol jövőre - Ingatlanok után fizetendő vagyonadó

Az eredetileg november 15-re tervezett, majd december 15-re, december 21-re végül január 1-re módosított start elhalasztását az állami adóhatóság azzal indokolta, hogy külső ingatlanpiaci szakértőkkel egyeztetve pontosítják a számológépet. Tették ezt annak érdekében, hogy a kalkulátor a lehető legpontosabb becsült forgalmi értékkel szolgáljon az adózóknak.

A Népszabadság azt írja, hogy a csúszás részben annak is köszönhető, hogy a Pénzügyminisztérium ragaszkodott a kalkulátor mögött álló rendszer auditálásához, több ezer adattal tesztelték a kalkulátor adatbázisát. A lap megjegyzi, hogy a vagyonadó körüli bizonytalanságok is hátráltathatják a számológép körüli munkát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nagy pofon lenne a kalkulátoron dolgozó szakemberek számára, ha többhavi munkájuk az Alkotmánybíróság döntése miatt utólag feleslegessé válna. Ezenkívül az adónem hosszú távú létének bizonytalansága sem hathat serkentően az APEH-munkatársak moráljára.

Korábban: László Csaba: nem lesz idő a vagyonadó eltörlésére

Címkék: